Är det lika skönt för dig som för oss?


Min Nya Arbetsgivare ringde för att höra så att jag känner mig peppad för att börja, trots att det är en månad kvar. Jag smilar upp mig och säger att o ja jag är superduperpeppad hä hä och så skrattar jag lite segervisst och försöker låta som om jag verkligen har koll på läget och inte är ett dugg nervös. Han skulle bara veta.

Jag måste skärpa mig. Ibland arbetar min hjärna för fort, så att jag reagerar innan jag hinner tänka mig för. Som på intervjun sist. Jag satt där och var seriös och pratade lön och så säger den ena av mina nya chefer:

"Känns det lika skönt för dig som det gör för oss?"

Och jag började naturligtvis skratta, ha ha jättekul, tills jag möter deras blick och ser att den är helt nollställd - de har inte den blekaste aning om varför jag sitter där och garvar som värsta idioten. Och vad gör man då? Jag kände att det var liksom inte riktigt läge att börja förklara "jaha, ha ha, alltså jag trodde ni skojade" och snöa in på en förklaring i det sexuella de just sagt (om jag inte ville utmåla mig själv som förstaklassens sexdåre och det ville jag ju inte). Så jag fick låtsas hosta istället och gnuggade mig själv vid näsroten och sa: "Hrm, jodå, det känns jättebra det här" och förbanna mig själv tyst för att jag aldrig kan tänka mig för innan jag reagerar.

Måste lära mig tänka först. Måste.

Kommentarer
Postat av: NocturnalNemi

Hahaha! Men du kunde ju inte veta att dina blivande chefer inte gör samma kopplingar till sex vid en sån kommentar som vi andra normala människor gör ;)

Lycka till på jobbet ialla fall, med en sån start kand et ju bara gå bättre :)

Postat av: Ylva

Haha, det här är lika kul som när du sitter med öppna byxor och någon kommer in i rummet! Men en helt naturlig reaktion tycker jag. Min kusin som jobbat på restaurant hörde sig själv fråga en kille som beställt känguru om det var första gången för honom. Detta skrattade båda generat åt.

2006-11-16 @ 15:30:18
URL: http://www.yfronten.blogg.se
Postat av: Ylva

Du är väl samma som Fröken Lund?

2006-11-16 @ 15:35:40
URL: http://www.yfronten.blogg.se
Postat av: Hej Chef!

Fröken Lund? Nope tyvärr. Är det en annan bloggerska?

2006-11-16 @ 15:38:37
Postat av: Helenan

Haha.. snyggt gjort att ta sig ur den situationen. Men cheferna kanske visste precis vad de sa och intog stenansikten för att se hur en potentiell medarbetare hanterar stress? Om jag skulle anställa nån skulle intervjun vara sån. 8)

2006-11-16 @ 16:19:10
URL: http://helenanhaa.blogspot.com
Postat av: blibblas

hahaha...Mycket konstig fråga och det är ju inte så konstigt att man börjar skratta, det är ju det första man tänker på vid en sådan kommentar.

2006-11-16 @ 19:50:55
URL: http://blibblas.blogg.se
Postat av: Blue

Hihi

Hittade hit via Dauphines blogg och jag gillar redan det jag läst.... kommer tillbaka

2006-11-17 @ 00:18:09
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se
Postat av: Ylva

Lustigt. Jag trodde jag fick svar på en kommentar hos förken Lund. Kolla hennes inlägg "Nära ögat" från den 9 november på http://blickstilla.blogspot.com. Det var detta jag menade med byxorna.

2006-11-17 @ 08:13:26
URL: http://www.yfronten.blogg.se
Postat av: Maria

men vissa repliker får ju hjärnan att koppla bort sig...
förresten skulle man nog kunna spela skitsnacksbingo på anställningsintervjuer med?

2006-11-17 @ 11:05:45
URL: http://www.morellens.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback